keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Hanna-tädinkakut ja voisilmäpullia

Lapsuudessa rakastin Hanna-tädin kakkuja aivan hirvittävästi. Luulen tämän johtuvan osiksi siittä, että niitä syötiin aina mummulassa. Sama lämmin tunne kohtaa myös ässä pikkuleipien kanssa.

Kaapista löytyikin kohta vanhaksi menevää kermaa joten käytin sen myös pois. Samoin palanen tuoretta hiivaa muutui pieneksi pullataikinaksi. Hanna-tädeissähän suosittiin aina hieman hapanta kermaa jolloin taikinaan laitettiin 1 tl soodaa. Mutta nytk un kermani ei ollut niin hapanta niin korvasin soodan 2tl leivinjauhetta. Ohje on varmasti se mikä kaikilta löytyy melkein samanlaisena. Ohjeesta tulee 2 pellillistä pikkuleipiä.




Hanna-Tädin kakut

200 g pehmeää voita
2-2,5 dl sokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
5 dl venhäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita sokeri ja kerma keskenään, vatkaa hetki, että seos hieman paksunee. Sekoita joukkoon pehmeä voi.
2. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan käsin.
3. Laita taikina kelmun alle puoleksi tunniksi jääkaappiin.
4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
5. Pyöritä taikinasta pieniä palloja pellille. Susoittelen jättämään hieman väliä toisiin koska pikkuisen leviävät.
6. Paista 15min uunin keskitasolla.
7. Anna jäähtyä.


Voisilmäpulla



Pullataikinan ohjeen löydät täältä

Kun olet kohottanut pyöritetyt pullat paina niiden keskelle pohjaan asti osuva reikä. Laita reikään nokare voita. Voitele pullat kananmunalla ja peitä reiän suu hienolla sokerilla. Voit ripotella myös ympärillekkin sokeria. Paista 200-225 asteessa noin 10-15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti