maanantai 27. helmikuuta 2012

Omena-valkosuklaajuustokakku





Omena-valkosuklaajuustokakku (vuoka 23cm)

200g digestivekeksejä
100g sulatettua voita

Juustokakku

2.5dl flora vispikermaa
200g sulatettua valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa (sunnuntai)
5kpl liivatetta
0,5 dl omenamehua
1-2 rkl modo omena puree mix
2 rkl sokeria

Kiille

3dl omenamehua
3-5 rkl modo omena puree mix
2-3kpl liivatetta
vihreää elintarvikeväriä

Valmistus

1. Murskaa pohjan keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele tiiviisti irtovuoan pohjalle.
2. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon molemmat tuorejuustot. Lisää sokeri ja sulatettuvalkosuklaa kokoajan vatkaten.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi omenamehu. Kun liivatteet ovat pehmeitä purista niistä vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada mehu taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kaada taikina vuokaan. Anna hyytyä. Itse hyydytä pakkasessa 1-2 tuntia ja sitten jääkaapissa lisäksi. Anna kuitenkin hyytyä ainakin 4 tuntia ennen kiilteen lisäystä
5. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 0,5dl mehusta. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois ja iuota ne kuumaan mehuun. Kaada mehu lopun mehun kanssa ja sekoita. Lisää oman maun mukan modon omena puree mixeriä. Värjää mehu vihreäksi elintarvikevärillä
6. Kaada mehu hyytyneen kakun päälle ja anna hyytä ainakin 3-4 tuntia kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti