maanantai 27. helmikuuta 2012

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät kuuluvat mielestäni kahvipöytään ja ne ovat äärettömän hyviä! Ohje on taas vanhoja peruja ja se on hyvin yksinkertainen ja toimiva. Itse olen tosin hieman muuttanut voin ruskistustapaa. Lusikkaleipien väliin voi laittaa mitä tahansa hilloa tai jopa suklaata. Itse laitoin vadelmaa.




Lusikkaleivät
n. 40kpl lusikasta riippuen

200g voita
150g sokeria
2 tl vaniljasokeria
250g erikoisvehnäjauhoja

hilloa
sokeria

Valmistus

1. Laita  voi kattilaan ja lähde sulattamaan sitä miedolla lämmöllä. Aloita hellanlevy vaikka kolmosella. Kun voi on kokonaan sulanut nosta lämpötilaa ja sekoittele sitä hiljalleen. Voin päälle ilmaantuu hieman vaahtoa. Voin ei ole tarkoitus juurikaan muuttaa väriä vaan sen olisi tarkoitus saada pähkinäinen aromi. Voi saattaa alkaa vaahtoamaan voimakkaasti, mutta sekään ei haittaa kunhan varot ettei voi pala! Kun haistat voista tulevan pähkinäisen aromin (voit maistaakkin) voi on valmista. Anna voin jäähtyä.
2. Sekoita jäähtyneeseen voihin sokeri vaikka vispilällä. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jauhoja. Voit sekoittaa taikinan käsin. Muovaile taikinasta kiinteä pallo vaikka pöytää vasten. 
3. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin 1/2 tunniksi.
4. Kun taikina on kylmettynyt aloita muovailemaan siitä pikkulusikkaa apuna käyttäen lusikkaleivän puolikkaita. Laita pala taikinaa lusikkaa ja kämentä vasten voimakkaasti ja laita leivinpaperille.
5. Paista puolikkaita n. 175 asteessa 10-15min. Lusikkaleipien kuuluu jäädä vaaleiksi joten varo polttamasta!
6. Ota puolikkaat uunista ja anna jäähtyä kokonaan. 
7. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet sipaise väliin hilloa ja paina puolikkaat yhteen. Pyöritä pikkuleipä sokerissa.

vaihe 1. Sulatettu voi jäähtymässä

Vaihe 3. Taikina menossa jääkaappiin

Vaihe 4. Lusikkaleivät menossa paistumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti