keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Lämmin kana-caesar salaatti

Kana-caesar salaatti kuuluu yksiin lempisalaateistani, mutta nyt tein siittä hieman oman version.


Tein salaatista osittain lämpimän ja osittain kylmän. Kylmään puoleen kuului kirsikkatomaatti, 2 erilaista salaattia, punasipuli, itse kastike ja parmesaani lastut. Lämpöiseen puoleen taas krutongit, kananrinta, grillattu paprika ja kesäkurpitsa




Lämmin kana-caesar salaatti (kahdelle)

Tarvitset

2 kanan rintapalaa
pieni punainen salanova salaatti
pieni romaine salaatti
5-10 kpl kirsikkatomaatteja/syöjä
muutama viipale vaaleaa leipää
pieni punainen paprika
pieni kesäkurpitsa
parmesania
1/2 punasipuli
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa

Kastike 

n. 0,5dl oliiviöljyä
3 kpl sardellifilettä
1 kananmunan keltuainen
0,5 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl dijon sinappia
0,5-1tl valkoviinietikkaa
1 tl mustapippuria
0,5-1tl suolaa
(pieni hippu sokeria)

Valmistus:

1. Valmista ensin kastike. Murskaa sardelli ja silppua valkosipuli hyvin pieneksi. Vatkaa kananmunan keltuainen, sitruunanmehu, valkoviinietikka ja dijon sinappi. Vatkaa hetken aikaa, että keltuainen vatkaantuu kunnolla. Jos et vatkaa tätä huolellisesti voi kastike juokseentua.
2. Lisää kokoajan vatkaten oliiviöljy ohuena norona kastikkeeseen. 
3. Mausta suolalla ja pippurilla (sokeri)
4. Sekoita kastikkeeseen sardelli ja valkosipuli. Tarkista maku ja laita kylmään odottamaan.

5. Pese kasvikset ja salaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Puolita tomaatit. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita viipaleita ja paprikasta mieleisiäsi paloja. Revi salaatti sopivaksi.
6. Leikkaa leivästä kuutioita ja paahda ne oliiviöljyssä pannussa kullanruskeiksi ja mausta suolalla
7. Laita kesäkurpitsat ja paprikat uuniritilälle ja uunniin grillivastuksen alle noin 250 asteeseen. Anna pintojen tummua
8. Kuumenna paistinpannu, muttei tulikuumaksi. Lisää oliiviöljyä ja paista kanaa rauhallisestit molemmilta polilta kypsäksi. Jos kanan jaksaa paistaa rauhassa se pysyy sisältä mehukkaana. Laita kypsän kanan päälle suolaa ja pippuria. Kääri folioon odottamaan.
9. Kokoa kaikki aineet lautaselle. Koristele parmesaanilla. Ja lisää kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti