perjantai 16. joulukuuta 2011

Piparitaikina ja .....talo


Nyt on tämän neidin suuruudenhulluus päässyt valloilleen piparitalon kohdalla... "Talosta" on siis raamit pystyssä ja koristelua ja terassia se odottaa..


Piparitaikina minkä tein oli paras koskaan tekemäni. Viime vuonna tein kinuskikissan ohjeelle ja en ollut makuun aivan tyytyväinen. Tässä taas huomaa, että makuja on moneksi ja myös se vaikuttaa mihin on tottunut. Eli minä olen tottunut aika rasvasiin ja makeisiin joissa ei ole ihan hirvittävän läpitunkevia mausteita. 






Piparitaikina

410g voita
3 munaa
2,5 tl neilikkaa
2,5 tl kanelia
2,5 tl hienonnettua pomeranssin kuorta
1,5 tl inkivääriä
400g siirappia
250g sokeria
2,5 tl soodaa
800g jauhoja (+n. 50g tavittaessa)

Valmistus:

1. Kuumenna siirappi ja mausteet kattilassa ja anna jäähtyä
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten koko ajan
3. Sekoita sooda jauhoihin.
4. Lisää sokeri-voi-muna seokseen siirappia ja jauhoja vuorotelleen hiljalleen vatkaten.
5. Kun vatkaimessa teho ei enään riitä niin vaivaa loput jauhot käsin.
6. Taikina on vähän venevää ja vanuvaa, mutta laita se siittä huolimatta jotenkin kelmun sisään ja kylmään odottamaan seuraavaa päivää.
7. Leivo taikinasta pipareita joita paistat 200 asteessa noin 5min. Leivonta vaiheessa käytä runsaasti jauhoja.

Ja kuva talostani ja vähän sen kaavoista..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti