lauantai 31. joulukuuta 2011

Uunijuustokakku


Tämä on jo vuosia sitten tehty ensimmäisen kerran joihinkin juhliin ja nyt päätin tehdä uudeksi vuodeksi. Siittä olikin pitkä aika kun viimeksi sen tein. Olin hukannut ohjeenkin, mutta löysin sen tietokoneen syövereistä. Kakku on helppo toteuttaa ja se maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä. Sen voin helposti muokata myös gluteenittomaksi. Itse olen tehnyt sen joskus gluteenittomista kolakekseistä. Se myös vaatii jonkun melban kylkeen! 





Uunijuustokakku

Tarvitset:

n. 20 kpl digestive keksejä
60-70 g sulatettua voita

600g philadelphia tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 munaa
250 ml kermaa (flora vispikerma)
1 dl maissijauhoja
1 vaniljatanko
1 kokonaisen sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. murskaa keksit hienoksi murskaksi. Sekoita keksimuru voin kanssa. Painele seos irtopohja vuoan (24cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman tiiviisti ja ohuelti.
3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää joukkoon tuorejuustot purkki kerrallaan kokoajan vatkaten.
5. Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten.
6. Lisää maissijauhot siivilän läpi ja edelleen vatkaa..
7. Poista vaniljatangosta siemenet ja lisää ne täytteeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste.
8. Kaada täyte vuokaan ja paista noin 1 tunti uunin alatasolla. Jos pinta alkaa liikaa tummua peitä se foliolla. Kakku saattaa hieman hyllyä vielä kun sen otat pois, mutta se hyytyy jäähtyessään
9. Anna kakun RAUHASSA jäähtyä. Kakku on parhaimmillaan kylmänä ja seuraavana päivänä!


Pohja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti