keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Täytetty naan


Tässä yksi ohje naanleivän tekoon. Ohjeen mukaan voit tehdä myös tavallista naanleipää. Jätä vain täyte pois ja kaulitse ohuita lättyjä joita ei tarvitse taittaa kaksinkerroin


Täytetty Naan

0,5 tl sokeria
2 herneenkokoista nokaretta tuorehiivaa
0,75 dl lämpöistä vettä
150g jauhoja
0,5 rkl sulatettua voita
0,5 rkl suolaa

35 gr sulatettua voita (voiteluun)

Täyte

6 tl kookostiutaleita
2 tl mantelijauhetta
1 tl sokeria
1-2 tl maitoa

1. Sekoita sokeri, hiiva ja vesi keskenään. Anna seisahtaa lämpöisessä paikassa 10min (uunissa 50 asteessa)
2. Laita kulhoon jauhot ja tee niiden keskelle kuoppa. Mittaa keskelle suola, ja 0,5 rkl voita. Lisää myös vesiseos. 
3. Sekoita taikina ja vaivaa se tasaiseksi. Lisää vettä jos taikina kovin kovaa tai jauhoja jos kovin tahmeaa
4. Anna taikinan nousta kulhossa leivinliinan alla  lämpöisessä paikassa (uunissa 50 asteessa) 1h. Taikinan tulisi kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni niin kuumalle kuin mahdollista. Älä mielellään käytä kiertoilma toimintoa.
5. Leivo taikinasta jauhojen avulla 4, n. 1cm paksuisia ja n. 12 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Voita kaulita kiekkoja kevyesti. 
6. Laita jokaisen kiekon pinnalle noin 1 tl täytettä ja taita kahtia. Kaunitse kevyesti.
7. Laita uunipellin päälle pala foliota leivinpaperi tilalle ja voitele sulalla voilla. Nosta leivät folion päälle
8. Laita leivät uuniin ja paista noin 7-10min. Paiston yhteydessä käännä leipiä 2 kertaa ja voitele leivän ylin puoli voilla.
9. Säilytä leipiä folioon käärittynä ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti