keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Mughai kanaa ja täytettyä naania

Ihaninta päivässä on se kun ei tarvitse mennä töihin ja voit monta tuntia hääräillä keittiössä. Sen jälkeen tietysti nauttia niistä antimista mitä siellä olet valmistanut.


Kokkauksessa olen parhaimmillani silloin kun saan tehdä rauhassa ruokaa ja vaikka tulla katselemaan telkkaria samalla :D Käydä välillä maistamassa ja lisätä milloin mitäkin.

Tämä seuraava ruokaohje (kastikkeen osalta, muut tuulesta temmattuja) on jostain kirjasta (ei hajua nimestä) koska kopioin reseptejä puhelimeen kun tutkin kirjaston hyllyjä. En näe mitään järkeä lainata kirjaa jos haluat siittä kokeiluun yhden tai kaksi ohjetta. Puhelin käteen ja ottamaan kuva ohjeesta. 

Olen huomannut, että monet intialaiset reseptit kirjoissa ovat aika laihasti maustettuja eikä tarkalleen ohjetta noudattamalla saa sitä oikeaa tulisuutta ja mausteisuutta ruokaan. Epäilen, että ohjeet on tehty myös niille herkemmille sopiviksi. Ohje on muokattu aika raa'allakin kädellä varsinkin mausteiden ja valmistuksen suhten ja määrät mausteissa ovat aika... hmm epämääräisiä. Eli maista itse ja lisää miltä tuntuu. Riisin keitto-ohje löytyy täältä. Sitten muita vinkkejä: 
Kokonaisia siemeniä kannattaa aina hieman paahtaa tulikuumalla pannulla ennen niiden jauhamista. 
Kun ostat kookosmaitoa sen vesi ja rasva ovat usein erottuneet. Kaada koko sisältö astiaan ja lämmitä hetki mikrossa vispaa sitten keveysti. Tällöin saat kunnollista maitoa

Ohjeista riittää hyvin 4 syömärille. Jos meinaat saman kokoonpanon tehdä niin tekojärjestystä: Marinoi ensin kana ja sitten naanleipä kohoamaan. Näiden jälkeen jogurttiraita jääkaappiin maustumaan. Kun naan on kohonnut tunnin valmista kastike ja laita uuni lämpiämään kanaa varten. Laita riisit kiehumaan. Kun kana on valmista leivo leivät ja lykkää uuniin..

Raidan ohje
Naanin ohje





Mughai kana (kirjan ohjeen nimi)

Marinadi

1 1/4 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tomaattipyrettä
1-2 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa (siemeniä) (pannulla kevyesti paahdettu ja hieman morttelissa jauhettu)
1 tl korianterijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl rypsi/maissiöljyä
1tl jauhettua mustapippuria
1 rkl tuoretta korianteria hienoksi silputtuna
500g kanan rintaleikkeitä (nahaton ja luuton. Kuutioi valmiiksi)

Kastike

2 1/2 dl kookosmaitoa
2-3 rkl tomaattisosetta
2 reilua rkl turkkilaista jogurttia
1 tl korianterijauhetta
1/2 kuivatusta chilistä
1 tl chilijauhetta
0,5/1 tl paprikajauhetta
1,5 tl jeeraa (samaa kuin marinadissa ja samanlailla esivalmisteltuna)
1,5 - 2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
0,5 - 1 rkl tummaa soijakastiketta
0,5 tl inkiväärisosetta
0,5 tl valkosipulisosetta
10 kpl kardemumman siementä
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1 3/4 dl vettä
1 rkl rypsi/maissiöljyä
2 rkl rusinoita
50g mantelilastuja
2,5 dl kermaa
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl sitruunanmehua
1 tomaatti (poista siemenet+kanta ja leikkaa suikaleiksi)

Valmistus:

1. Valmista marinadi. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti. Kun tunti on kulunut laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos uunissa on kiertoilma+ grilli vastut käytä sitä säädintä josei ole niin ihan perinteisesti onnistuu.
2. Sekoita vispilällä keskenään kookosmaito, tomaattisose, jogurtti, korianterijauhe, chilijauhe, kuivattu chili, paprikajauhe, jeera, vesi, mustapippuri, soijakastike, inkivääri- ja valkosipulisose.
3. Kuumenna kasarissa öljy ja lisää siihen kardemumman siemenet paista pikaisesti n. 30sek. Kaada pannulle kookosmaitoseos ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen kastiketta samalla.
4. Lisää kastikkeeseen kerma, rusinat, mantelilastut, sitruunanmehu ja korianteri silppu. Kuumenna kiehuvaksi ja keit kokoon kastiketta niin, että sitä on jäljellä hiemän reilu puolet. Maista kastiketta ja lisää sinne tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Jos haluat korostaa jotain maustetta lisää vielä sitä (esim kardemumma, chili, jeera) jos kastike on liian mausteista lisää kermaa
5. Laita kanan palaset laakean uunivuokaan (käytin pyöreää piirakka vuokaa). Niin etteivät ne ole päällekkäin. Laita kanat uuniin 15min kunnes ne ovat täysin kypsiä. Käännä kypsennyksen puolivälissä paloja. Jos käytät kiertoilmaa+grillivastusta voit pitää vuoan keskitasolla ettei kanojen pinta pala liian nopeasti jos taas normaalilla uunin toiminnolla niin nosta vuokaa hieman ylemmäksi.
6. Kun kanan palat ovat kypsiä lisää ne kastikkeeseen ja anna hetken aikaa muhia. Tarkista maku.
7. Koristele tuoreilla tomaattisuikaleilla ja korianterin lehdillä


Porsas yleensä seuraa tarkasti mitä kokkailen, mutta sekin kyllästyi kun kesti niin kauan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti