Lätyt
Tarvitset:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
25g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
voita paistamiseen
Valmistus:
1. Vatkaa maidon joukkoon kananmunat. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri.
2. Lisää jauhot ripotellen kokoajan vatkaten ettei taikinana tule jauhopaakkuja.
3. Lisää taikinaan sulatettu voi ja vatkaa hetken aikaa
4. Laita taikina lepäämään jääkaappin 30-60 minuutiksi.
5. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen nokare voita.
6. Laita noin 1 dl taikinaa pannulle. Kaada taikina keskelle ja levitä reunoille ettei keskelle jää paksua kerrosta taikinaa.
7. Paista molemmilta puolin kunnes lätty on saanut kauniin värin.
8. Paistaessa itse pidän pannua 5 levyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti