Eri makuiset marmeladit
Omena marmeladi
3 1/2 vettä
10 g agaria
3 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl Modo omena pyre mix
2/3 tl sitrushappoa
Päärynä marmeladi
3 1/2 vettä
10 g agaria
3 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl piltti päärynäsosetta
0,5-1tl päärynä aromia
2/3 tl sitrushappoa
Appelsiini-Sitrus marmeladia
3 1/2 dl Vettä
10 g agaria
3 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl appelsiinimehua
1-2 tl sitruunamehua
2/3 tl sitrushappoa
Mustaherukka
3 1/2 dl Vettä
10 g agaria
3 2/2 dl sokeria
1 1/2 dl mustaherukkamehua (kevyesti sokeroitua)
2/3 tl sitrushappoa
Sirosokeria sokerointiin
Valmistus:
1. Mittaa kylmä vesi kattilaan ja sekoita sen joukkoon agar.
2. Keitä seosta niin kauan kun agar on liuennut veteen. (5-10min, hellan levy kokoajan esim 4, ei kiehu, mutta poreilee)
3. Sekoita nesteeseen sokeri ja anna edelleen kuplia hiljalleen.
4. Keittele noin 30min.
5. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
6. Sekoita nesteeseen sose/mehu ja sitrushappo. Sekoita tasaiseksi
7. Vuoraa lautanen, kulho yms leivinpaperilla ja kaada massa siihen.
8. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä 1,5-2 tuntia
7. Paloittele marmeladi paloiksi ja nosta leivinpaperille kuivumaan.
8. Kuitava marmeladia vuorokausi tai hieman enemmän. Kääntele marmeladeja kuivumisen aikana muutamaan otteeseen.
9. Sokeroi kokeeksi yksi marmeladi ja jos sokeri sulaa hetken kuluttua anna marmeladejen vielä kuivua.
10. Kun sokeri ei enään sula marmeladin päälle sokeroi kaikki ja anna marmeladejen kuivua vielä noin 12h ennen kuin laitat ne purkkiin ettei siellä sokeri sula
11. Laita marmeladit ilmatiiviiseen purkkiin. Marmeladi säilyy 2vk
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti