Raparperipiirakka (uunipellillinen)
Murutaikina:
8dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
275g sulatettua voita
Pohja:
2/3 murutaikinasta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
800g raparperia
500g maitorahkaa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,5 dl kermaa
Päälle:
1/3 murutaikinaa
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet sekaisin ja sekoita taikinan joukkoon sulatettu voi. Vaivaa sekaisin.
2. Ota taikinasta 2/3 osaa ja sekoita siihen piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Kuori ja pilko paparperit, levitä pohjan päälle kauttaaltaan.
4. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti raparpereiden päälle.
5. Murustele loppu muruseos piirakan päälle
6. Paista 175 asteisessa uunissa 45min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti