Suklaakääretorttupohja
Tarvitset:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2-2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Valmistus:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon siivilän läpi jauhot joihin olet sekoittanut sekaan leivinjauheen, kaakaojauheen ja vaniljasokerin. Sekoita nopasti taikina tasaiseksi.
4. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 8-10min. Niin, ettei kakku tikkuun tartu taikinaa.
5. Kumoa pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi pohjasta. Jos paperi ei irtoa kostuta sitä hieman nihkeällä pyyhkeellä.
6. Anna jäähtyä hetki ja täytä ennen kuin pohja on ihan täysin kylmä. (ei repeile rullatessa). Laita pakkaseen tai jääkaappiin hetkeksi kylmettymään
Kreemi
Tarvitset
100g pehmeää voita
1 munan keltuainen
1 tl vaniljasokeria
n. 2-3 dl tomusokeria, voit korvata 1/4 osan tomusokerista maissijauholla (ei tule niin makeaa)
Valmistus:
1. Sekoita sähkövatkaimella pehmeään voihin munankeltuainen, vaniljasokeri ja tomusokeri.
2. Levitä kääretorttupohjan päälle. Voit ripotella kreemin päälle vadelmia ja sitten vasta kääriä rullalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti