Chapat- leipä 6kpl
2,5dl vehnäjauhoja
1dl lämpöistä vettä
1 tl suolaa
(öljyä)
1. Sekoita jauhojen joukkoon suola. Lisää jauhoihin ensin puolet vedestä ja loppu tarvittaessa. Taikinasta pitäisi tulla tiivis pallo
2. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa ja sileäpintainen n. 5min.
3. Kääri muovikelmuun lepäämään 1/2h
4. Kaulitse taikinasta ohuita n. 15cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Laita kostean leivinliinan päälle odottamaan.
5. Kuumenna hyvin kuumuutta kestävä pannu kuumaksi (voit käyttää öljyä jos haluat, itse en käyttänyt)
6. Paista chapattia kunnes sen paistopinnalle tulee ruskeita täpliä ja käännä leipä annan jälleen tulla ruskeita täpliä.
7. Kääri esim. folioon odottamaan tarjoilua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti