Nyt tein sitten kasvislasagnea jota voisin hieman jalostaa eteenpäin kesällä mm. nokkosella ja siihen sopisi varmasti myös kesäkurpitsaraaste tai vaikka paprika/porkkana. Tajuttoman hyvää näinkin. Idean täytteeseen poimin myllynparas- kalenterista, mutta toteutus on muuttunut
Feta-pinaattilasagne
uuninlämpötila 200 astetta
uunivuoka (itselläni oli 23cm halkaisijaltaan oleva pyöreä)
n. 8kpl täysjyvälasagnelevyjä
voita vuoan voiteluun
n. 50g juustoraastetta
Tomaattikastike
n. 7-8kpl tomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 kuivattu chili
mustapippuria
yrttejä (basilika,oregano)
paprikajauhetta
chilijauhetta
1rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
sokeria
1 rkl sitruunanmehua
2rkl oliiviöljyä
Juustokastike
50g voita
1dl karkeaa vehnäjauhoa
n. 9-10dl maitoa
koskenlaskijan sulatejuustoa
100g juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
5-6 viherpippuria
jauhettua valkopippuria
suolaa
Täyte
400g hyvää fetajuustoa
1 pieni purjo
300g tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
Valmistus
1. Valmista tomaattikastike.
2. Kuori tomaatit (kuumenna vettä, tee tomaatin pintaan ristiviilto, upota kiehuvaan veteen 10-15sekunniksi ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Kuori)
3. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää kuumaan öljyyn sipulit ja murskattu kuivattu chili. Kuullota hetki. Lisää tomaatit
4. Lisää yrtit, balsamiviinietikka, sitruunanmehu, pippuri, paprikajauhe ja tarvittaessa chilijauhe ja anna kiehua hiljalleen 30min. Jos haluat voit soseuttaa kastikkeen. Tarkista maku ja mausta suolalla ja sokerilla.
5. Valmista juustokastike.
6. Sulata voi kattilassa ja lisää sulaneeseen voihin jauhot. Anna ruskistua, mutta älä polta. Lisää osa maidosta voimakkaasti vispaten ja lisää loppumaito. Lisää juustoraaste,sulatejuusto ja veherpippuri. Anna juustojen sulaa maidon joukkoon. Varo ettet polta pohjaan! maista ja mausta. Kun kastike on valmis nypi kokonaiset pippurit pois. Jos kastike tuntuu löysältä suurusta vielä vaikka maizenalla.
7. Valmista täyte.
8. Kuumenna kattilassa vettä. Lisää kiehuvaan veteen pinaatti ja kiehauta 2-3min. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois. Voit hieman vaikka saksilla pienentää pinaattia
Pilko fetajuusto kuutioiksi. Suikaloi purjosta n. 0,5cm paksuisia kiekkoja ja puolita kiekot.
9. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja lisää kuuman öljyyn purjo. Kuullota hieman. Lisää fetakuutiot ja pinaatti. Paista hetken aikaa n.3-5min
10. Voitele uunivuoka voilla. Laita vuoan pohjalle hieman juustokastiketta. Peitä lasagnelevyillä. Lisää kasvistäyte, tomaattikastike ja juustokastike peitä taas lasagneleveyillä jne. Tee niin monta kerrosta kuin täytettä riittää niin, että päällimäisten lasagnelevyjen päälle tulee pelkkä juustokastike ja juustoraaste.
11. Paista 200 asteessa n. 1h. Anna lasagnen vetäytyä 10min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti