Viime lauantaina tein Pekan synttäreille nopeat piiraat kun kotiuduimme juuri Äitini luota. Pohja on peruja siskoltani, samoin kanapiirakan täyteet. Ohjeiden ainemääriä kannattaa sovittaa omaan piirakkavuokaan nähden. Piirakoiden päälle olen laittanut parmesaaniraastetta ja tuoretta basilikaa.
Perus suolaisen piirakan ohje (isolle uunipellille, tai kaksi pyöreää piirakkavuokaa)
Tarvitset:
250g pehmeää voita
250g maitorahkaa
250g vehnäjauhoja
Valmistus:
Sekoita pehmeä huoneenlämpöinen voi, rahka ja jauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kana-pekonitäyte
Tarvitset:
300g - 400g Kanaa (vuoan koosta riippuen)
200g - 300g Pekoni suikaleita/kuutioita
1 tölkki (227g) Ananaspaloja
2-3 Tomaattia
Aurajuustoa
Juustoraastetta
1 Sipuli
2 Valkosipunkynttä
Mustapippuria
Valkopippuria
Yrttejä
Paprikajauhetta
1 Kananmuna
1 Purkki Creme Bonjour Cuisine Valkosipuli ja yrtit
Valmistus:
1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatit. Kaada creme bonjourin sekaan ananaksenmehu ja sekoita siihen muna. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2. Laita pannulle oliiviöljyä ja kuullota siinnä hetki sipulia ja valkosipulia
3. Lisää kana ja ruskista. Kun kana on saanut vähän väriä lisää pekoni suikaleet ja jatka ruskistusta kun kana ja pekoni ovat kypsyneet.
4. Levitä täyte piirakapohjan päälle, lisää siihen tomaattikuutiot, ananas ja aurajuustoa pieninä paloina.
5. Kaada täytteen päälle tasaisesti creme bonjous-seos ja raasta hieman päälle juustoraastetta.
6. Paista uunissa 1/2 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti