Lisää ruoka-aiheisia tekstejä tulee varmasti kun teen pääsiäis menun perheelleni. Luvassa naudan paahtopaistia, aurojuusto-kermaperunat, pesto-vuohenjuustosalaatti, punaviinikastike, höyrytettyjä kasviksia, pääsiäislimppua, pasha ja porkkanakakku. Lauantaina juhlimme Pekan syntymäpäiviä ja siellä on luvassa minttumokkapalat, kana-pekonipiiras ja vuohenjuusto-tomaattipiiras. Vaatekuvia varmasti tulee myös kaikilta näiltä kekkereiltä ja myös näyttiä uudesta laukustakin!
Tomaattikeitto
Tarvitset
6 kypsää tomaattia
140g tomaattipyrettä
n. 3 dl vettä
1 keskikokoinen sipuli
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
chiliä
paprikajauhetta
sokeria
suolaa
basilika
muita yrttejä
oliiviöljyä
(1dl ruokakermaa)
Valmistus
1. Tee ristiviilto tomaatteihin ja laita ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi, jonka jälkeen siirrä ne jääkylmään veteen. Kuori tomaatit. Poista tomaateista sisus ja kuutioine pieneksi. Jos haluat keitosta sileää voit jättää sisukset käyttämättä tai siivilöidä keiton ennen tarjoilua.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
3. Kuumenna kattila missä keiton valmistat, lisää sinne oliiviöljyä. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä.
4. Lisää tomaattikuutiot ja anna hautua miedolla lämmöllä 15min.
5. Lisää kattilaan tomaattipyre, vesi ja mausteet. Hauduta vielä 15min.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella jos haluat siittä sileää. Voit tarvittaessa vielä siivilöidä sen.
7. Kuumenna keittoa ja lisää siihen mahdollinen ruokakerma jos haluat pehmentää makua. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Tarjoile keitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti