Kävin tänään täydentämässä ehtyneitä maustevarastoja aasialaisissa kaupoissa. Jonka jälkeen uusista mausteista innostuneena tein intialaista ruokaa. Ruokana oli basmatiriisiä ja keltaista kanawokkia. Meidän ruoassa meni vähän vikaan se, ettei ruokakaupassa ollut kookoskermaa, vaan ainoastaan kookosmaitoa light versiona- hyi! Älkää ikinä ostako se maistui aivan vedeltä.
Kun mausteita hankkii kannattaa monet ostaa siemeninä ja jauhaa kotona jolloin maku on tuoreempi. Tässäkin ohjeessa jokainen laittaa mausteita oman maun mukaan!
Minun ostokseni, joista puuttu nyt riisi, valmis naanleipä (en kerinnyt tekeen itse) ja kardemumma. Pekka ostelikin kaikkea kummallista erilaisista nuudeleista vaniljajauhoon.
Kanawokki
Tarvitset:
4rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa eli roomankuminaa/jeera
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl curryä
1-2 tl chilijauhetta
2 tl tandoori masala mausteseosta
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa viipaleina
250 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2-3 rkl vettä
400g maustamattomia kanan filesuikaleita
1 tl maissijauhoja
1-1,5dl ruokakermaa
0,5 dl kookoskermaa
Valmistus:
1. Kuumenna 2 rkl öljyä paistokasarissa ja kuullota siinnä sipuli. Lisää mausteet luetellussa järjestyksessä sekä valkosipuli, kypsennä vielä noin minuutti.
2. Lisää kesäkurpitsa viipaleet, tomaatti murska, sokeri, suola, pippuri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10min keskilämmöllä.
3. Kuumenna loput öljystä paistinpannussa kastikkeen kypsessä ja ruskista pannulla kana kypsäksi ja kauttaaltaan kullanruskeaksi.
4. Nosta kypsät kanapalat kastikkeen joukkoon
5. Sekoita maissijauho ruokakerman joukkoon ja sekoita se kookoskerman kanssa kastikkeeseen.
6. Kuumenna kastiketta sekoittaen kiehuvaksi, niin että kookoskerma sekoittuu kastikkeen joukkoon. Tarkista maku. Tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti